Do góry

Desery Przepis na:

Kokosowo-czekoladowy sernik na zimno z borówkami

Kokosowo-czekoladowy sernik na zimno z borówkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 155

Dodano:

Odsłon: 195

Pyszny kokosowo-czekoladowy sernik na zimno z borówkami ze spodem z ciastek Oreo to idealne połączenie smaków. Delikatny, kremowy sernik z chrupiącym spodem i słodkimi owocami to deser, który przygotujecie w kilka chwil.

Składniki

  • ciastka oreo 150 g
  • masło 50 g
  • twaróg sernikowy 700 g
  • Mleczko kokosowe 250 ml
  • ekstrakt z wanilii 2 łyżeczki
  • czekolada biała 200 g
  • Cukier puder 6 łyżek
  • Żelatyna 2 1/2 łyżki
  • woda gorąca 1/3 szklanki
  • Borówki amerykańskie 150 g (do dekoracji)
  • ciastka oreo (do dekoracji)
  • biała czekolada posiekana 50 g do dekoracji
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kokosowo-czekoladowy sernik na zimno z borówkami

Przygotowanie

  1. Ciasteczka zmiksować w całości, dodać roztopione masło, wymieszać i przełożyć na spód tortownicy. Uciskając dokładnie wylepić spód. Wstawić do lodówki na ok. 20 minut.

  2. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Mieszać do czasu, aż będzie przejrzysta. Wystudzić. Ser zmiksować z ekstraktem, cukrem pudrem, mlekiem kokosowym, oraz roztopioną w kąpieli wodnej i przestudzoną czekoladą. Cały czas miksując wlewać żelatynę cienką strużką.

  3. Masę serową wylać na spód z ciastek. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem udekorować pokruszonymi ciastkami, borówkami i posiekaną czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń