Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe Babeczki, wystarczy tylko łyżką przemieszać. Małe pyszności.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Składniki
Suche składniki. Mąkę wymieszać z dwoma cukrami, proszkiem do pieczenia, listkami mięty i wiórkami kokosowymi. Wszystko krótko rozdrobnić w malakserze. Mokre składniki. Mleko, jajko, ocet i olej roztrzepać łyżką. Do mokrych składników dodać suche i wymieszać łyżką na gładką masę.
Ciasto przełożyć do niepełna 2/3 wysokości foremek. Do każdej nałożyć 1 płaską łyżeczkę nutelli i lekko przykryć pozostałym ciastem. Wyrównać powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC. Piec około 30 minut, sprawdzając patyczkiem, czy jest suchy.