Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tapioka to produkt skrobiowy z manioku. Zawiera sporo witamin i składników mineralnych, do tego nie zawiera glutenu. Ma neutralny smak, więc można go doprawić według własnych preferencji. Proponuję deser z dodatkiem egzotycznej papai i kokosa.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13390
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1528
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14735
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6071
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13390
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1528
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14735
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6071
Składniki
W garnku gotujemy mleko z dodatkiem cukru waniliowego i imbiru. Dodajemy tapiokę i gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Często mieszamy, aby kulki nie przywarły do dna. Tapioka powinna stać się przezroczysta, miękka i sprężysta. Dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy i zostawiamy na chwilę do ostudzenia. Do szklanek lub miseczek nakładamy tapiokę, na nią pulpę z papai, dekorujemy chipsami kokosowymi i owocami. Można podać od razu, lub schłodzić w lodówce. Mi deser bardziej smakował następnego dnia ;)