Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tapioka to produkt skrobiowy z manioku. Zawiera sporo witamin i składników mineralnych, do tego nie zawiera glutenu. Ma neutralny smak, więc można go doprawić według własnych preferencji. Proponuję deser z dodatkiem egzotycznej papai i kokosa.
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1856
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33610
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 168
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 288
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1856
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33610
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 168
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 288
Składniki
W garnku gotujemy mleko z dodatkiem cukru waniliowego i imbiru. Dodajemy tapiokę i gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Często mieszamy, aby kulki nie przywarły do dna. Tapioka powinna stać się przezroczysta, miękka i sprężysta. Dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy i zostawiamy na chwilę do ostudzenia. Do szklanek lub miseczek nakładamy tapiokę, na nią pulpę z papai, dekorujemy chipsami kokosowymi i owocami. Można podać od razu, lub schłodzić w lodówce. Mi deser bardziej smakował następnego dnia ;)