Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tapioka to produkt skrobiowy z manioku. Zawiera sporo witamin i składników mineralnych, do tego nie zawiera glutenu. Ma neutralny smak, więc można go doprawić według własnych preferencji. Proponuję deser z dodatkiem egzotycznej papai i kokosa.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1143
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 402
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3310
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 832
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1143
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 402
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3310
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 832
Składniki
W garnku gotujemy mleko z dodatkiem cukru waniliowego i imbiru. Dodajemy tapiokę i gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Często mieszamy, aby kulki nie przywarły do dna. Tapioka powinna stać się przezroczysta, miękka i sprężysta. Dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy i zostawiamy na chwilę do ostudzenia. Do szklanek lub miseczek nakładamy tapiokę, na nią pulpę z papai, dekorujemy chipsami kokosowymi i owocami. Można podać od razu, lub schłodzić w lodówce. Mi deser bardziej smakował następnego dnia ;)