Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności na Świątecznym stole.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 492
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 109
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 152
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 492
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 109
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 152
Składniki
Wykonanie masy: Mleczko kokosowe wymieszać z mlekiem, wsypać cukier i wbić żółtka, dokładnie wymieszać (jedną szklankę odlać) a resztę zagotować, stale mieszając. Następnie mąkę kukurydzianą wymieszać z odłożonym mlekiem i wlewać powoli na gorącą masę. Ponownie zagotować na bardzo małym ogniu, stale mieszając gotować do zgęstnienia. Wykonanie ciasta: Masło utrzeć z cukrem i orzechami na puszystą masę. Następnie dodać jajka, maślankę, banany, mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem, po czym przelać do dwóch wąskich foremek. Piec w temperaturze 170-180 stopni przez pół godziny. Ostudzony placek pokroić w grube plastry, przekładać przygotowaną masą kokosową i kroić ukośnie.