Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka dwukolorowa idealna na świąteczny stół lub niedzielne popołudnie przy kawie.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 203
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 51
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 13
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 13
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 203
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 51
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 13
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 13
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po 1 żółtku i 2 łyżki mąki
Ucierać na jednolitą masę
Ubić białka i również dodawać do masy i miksować dalej
Większą część masy wylać do formy
Do pozostałej dodać kakao i zmiksować
Wyłożyć do formy na jasną część ciasta
Piec w 180°C 50 min.
Jak wystygnie posypać cukrem pudrem.