Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka dwukolorowa idealna na świąteczny stół lub niedzielne popołudnie przy kawie.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po 1 żółtku i 2 łyżki mąki
Ucierać na jednolitą masę
Ubić białka i również dodawać do masy i miksować dalej
Większą część masy wylać do formy
Do pozostałej dodać kakao i zmiksować
Wyłożyć do formy na jasną część ciasta
Piec w 180°C 50 min.
Jak wystygnie posypać cukrem pudrem.