Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 4753
Dodano: 25.05.2019
Odsłon: 730
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Zimne białka ubijać tak długo aż staną się zupełnie białe i lśniące. Stopniowo dosypywać po łyżce cukier. Ubijanie powinno trwać około 10 minut bo mamy wtedy pewność, że cukier się rozpuścił. Nie przerywając ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i na końcu sok z cytryny.
Pędzelek zanurzyć w barwniku i przeciągnąć przez całą długość woreczka. Dopiero wtedy wypełnić woreczek cukierniczy ubitą pianą i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 120 stopni piekarnika i piec 20 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 100 stopni i piec kolejne 60 minut. Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i suszyć do ostygnięcia.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

pelen_brzuszek 26 maja 2019Zgłoś do usunięcia
jakie fajne:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 25 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Śliczne:)0 Kto głosował? | Odpowiedz