Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze ciasto na świecie:) Makaronikowe - alternatywa mazurka;)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4905
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5807
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7457
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4905
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5807
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7457
Składniki
Dobrze wymieszać białka z cukrem, dodać wiórki, posiekane orzechy. Wstawić do piekarnika 140 st.C (130 st.C termoobieg) na jakies 20 minut, aż ciasto się lekko zarumieni. W międzyczasie zmiksować na krem obrany miąższ mango, mascarpone i sok z limonki. Wyłożyc go na ostudzone ciasto. Na wierzchu ułożyć kompozycję z dowolnych owoców.
Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego:)