Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tęczowe ciasto bez pieczenia to ciekawa propozycja na przyjęcie dla dzieci lub coś słodkiego na drugie śniadanie. Co najważniejsze do przygotowania tego przysmaku potrzeba tylko 3 składników.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Na średnim ogniu rozpuszczamy masło i pianki, cały czas mieszamy. Gdy pianki się rozpuszczą, a ich konsystencja zrobi się kremowa wyłączamy ogień i wsypujemy kółeczka zbożowe. Dokładnie mieszamy tak, by masa piankowa dokładnie otoczyła kółeczka. Masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i rozprowadzamy za pomocą łopatki. Odstawiamy na noc do zastygnięcia. Przed podaniem ciasto kroimy ostrym nożem na dowolnej wielkości kawałki.