Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 763
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 763
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Składniki
Upiec biszkopta z podanych składników.(odzielić białka od żółtek,białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier ubijać do rozpuszczenia cukru,dodać żółtka a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do piecznenia)Piec ok 20-25 min w temp.200st.
Śmietanę schłodzić.Galartekę pomarańczową rozpuścić w 300ml wody i pozostawić do stężenia,następnie pokroić w grubą kostkę.
Dwie żółte galaretki ropuścić w 500ml wody,ostudzić.
Śmietanę ubijać z dodatkiem cukru,dolewać powoli zimną galaretkę ciągle ubijając.
Gotową masę śmietanową włożyć do lodówki,gdy zacznie gęstnieć włozyć do niej pokrojoną galaretkę.
Zimnego biszkopta przekroić na pół,przełożyć masą.Wierzch biszkopta posmarować dżemem,ułozyć na nim owoce z puszki.
Galaretkę owocową rozpuścić w 350ml wody,ostudzić i tężejąca wylać na wierz biszkopta.
Smacznego!!!