Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2997
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 203
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13349
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2640
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2997
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 203
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13349
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2640
Składniki
Upiec biszkopta z podanych składników.(odzielić białka od żółtek,białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier ubijać do rozpuszczenia cukru,dodać żółtka a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do piecznenia)Piec ok 20-25 min w temp.200st.
Śmietanę schłodzić.Galartekę pomarańczową rozpuścić w 300ml wody i pozostawić do stężenia,następnie pokroić w grubą kostkę.
Dwie żółte galaretki ropuścić w 500ml wody,ostudzić.
Śmietanę ubijać z dodatkiem cukru,dolewać powoli zimną galaretkę ciągle ubijając.
Gotową masę śmietanową włożyć do lodówki,gdy zacznie gęstnieć włozyć do niej pokrojoną galaretkę.
Zimnego biszkopta przekroić na pół,przełożyć masą.Wierzch biszkopta posmarować dżemem,ułozyć na nim owoce z puszki.
Galaretkę owocową rozpuścić w 350ml wody,ostudzić i tężejąca wylać na wierz biszkopta.
Smacznego!!!