Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pracochłonne ale warte smaku. Pieczemy dwa cienkie biszkopty: jeden z odrobiną różowego i zielonego barwnika i drugi z dodatkiem kakao.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22446
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14586
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4500
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43692
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 569
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 546
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22446
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14586
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4500
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43692
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 569
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 546
Składniki
KOLOROWY BISZKOPT Z BITĄ ŚMIETANĄ I BORÓWKAMI: Upiec dwa cienkie biszkopty. Jeden z dodatkiem kakao a drugi z odrobiną zielonego i różowego barwnika. Proporcje na jeden z nich: 2 duże jajka 1/2 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku 2 łyżki gorącej wody odrobina zielonego i różowego barwnika Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem. Dodać gorącą wodę. Ciasto podzielić na trzy równe części. Jedną zostawić jasną, do drugiej dodać odrobinę zielonego barwnika spożywczego a do trzeciej barwnik różowy. Wylewać łyżkami na dno tortownicy o średnicy 26 cm. Piec 20 minut w 175 stopni. Zimny nasączyć. Podobnie przygotować drugi biszkopt, tylko do części ciasta dodać łyżeczkę kakao.
Mocno schłodzoną śmietankę ubić z cukrem, dodać serek. Wyłożyć na ciemny biszkopt. W kolorowym biszkopcie wyciąć kieliszkiem małe otwory. Wyłożyć na masę śmietankową. Galaretkę rozmieszać w gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego stężenia. W każdy otwór włożyć po 3 borówki. Zalać galaretką. Ciasto oblać czekoladą. Udekorować płatkami migdałowym.