Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten kolorowy deser możemy przygotowywać przez cały rok - świeże brzoskwinie poza sezonem możemy zastąpić owocami z puszki. Dobry pomysł na upalne dni.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Składniki
Jedną kolorową galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i nalewamy do pucharków ustawionych pod skosem. Odstawiamy do stężenia. Aby przyspieszyć proces, możemy naczynia wstawić do lodówki.
Drugą kolorową galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i wlewamy do pucharków ustawionych w przeciwnym kierunku. Podobnie postępujemy z trzecią galaretką.
Jedną galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody, studzimy i miksujemy z serkiem homogenizowanym. Wlewamy do pucharków tak, aby powstało "wgłębienie". Odstawiamy do stężenia.
Drugą galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy. W powstały "otwór" z galaretki wsypujemy pokrojone brzoskwinie i zalewamy galaretką krystaliczną. Wstawiamy do lodówki.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Ozdabiamy deser.