Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten kolorowy deser możemy przygotowywać przez cały rok - świeże brzoskwinie poza sezonem możemy zastąpić owocami z puszki. Dobry pomysł na upalne dni.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10879
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1179
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11626
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 801
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10879
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1179
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11626
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 801
Składniki
Jedną kolorową galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i nalewamy do pucharków ustawionych pod skosem. Odstawiamy do stężenia. Aby przyspieszyć proces, możemy naczynia wstawić do lodówki.
Drugą kolorową galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i wlewamy do pucharków ustawionych w przeciwnym kierunku. Podobnie postępujemy z trzecią galaretką.
Jedną galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody, studzimy i miksujemy z serkiem homogenizowanym. Wlewamy do pucharków tak, aby powstało "wgłębienie". Odstawiamy do stężenia.
Drugą galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy. W powstały "otwór" z galaretki wsypujemy pokrojone brzoskwinie i zalewamy galaretką krystaliczną. Wstawiamy do lodówki.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Ozdabiamy deser.