Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyglądem przypomina szachownicę.Ciasto babkowe, przełożone gotowanym serem, ładnie się prezentuje i jest bardzo dobre.
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 52
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2659
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 336
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 216
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 52
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2659
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 336
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 216
Składniki
ciasto-Margarynę, olej, żółtka, cukier zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem, a na końcu ubite białka. Wymieszać i podzielić na 4 części. Do pierwszej dodać 2 łyżki kakao. Do drugiej 2 łyżki kokosu. Do trzeciej, szklanki suchego maku(ja dałam mielonego). Do czwartej kisiel malinowy.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.(30x40) Ciasta rozsmarowywać pasami,jedno za drugim, tak ze w blaszce powstanie 8 pasów. .
Piec 45 min. w 175*.
Po przestygnięciu ciasto przekroić na połowę. Górną część odwrócić w poziomie, tak żeby paski były w innym położeniu i odstawić obok.
Spód włożyć do blaszki.
masa-Masło roztopić, ser zmiksować z jajkami i cukrem. Włożyć do garnka z masłem i podgrzewać, ciągle mieszając.(uważać bo pryska i może przypalić się).Budyń rozmieszać z mlekiem i wlać do sera. Po zagotowaniu, gorący wyłożyć na placek. Przykryć górą ciasta, uważając żeby kolorowe pasy były w innym położeniu.
Górę polać polewą czekoladową.