Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy sernik na zimno z jagodami i groszkiem ptysiowym idealny deser na wakacje.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2242
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3312
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1358
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2113
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2242
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3312
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1358
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2113
Składniki
Na dno tortownicy 24 cm wykładamy groszek ptysiowy. Galaretki przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Ser łączymy z jogurtem i cukrem, dokładnie mieszamy. Dzielimy na dwie części. Do jednej części masy serowej wylewamy tężejącą galaretkę pomarańczową. Wlewamy na groszek ptysiowy i chowamy do lodówki aż masa lekko stężeje. Nastęnie to samo robimy z zieloną galaretką i wlewamy na masę pomarańczową, ponownie chowamy do lodówki. Na koniec posypujemy jagodami i wlewamy galaretkę malinową. Chowamy do lodówki do całkowitego stężęnia. Smacznego ;)