Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy sernik na zimno z jagodami i groszkiem ptysiowym idealny deser na wakacje.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 332
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 556
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3566
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 95
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 4772
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 332
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 556
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3566
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 95
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 4772
Składniki
Na dno tortownicy 24 cm wykładamy groszek ptysiowy. Galaretki przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Ser łączymy z jogurtem i cukrem, dokładnie mieszamy. Dzielimy na dwie części. Do jednej części masy serowej wylewamy tężejącą galaretkę pomarańczową. Wlewamy na groszek ptysiowy i chowamy do lodówki aż masa lekko stężeje. Nastęnie to samo robimy z zieloną galaretką i wlewamy na masę pomarańczową, ponownie chowamy do lodówki. Na koniec posypujemy jagodami i wlewamy galaretkę malinową. Chowamy do lodówki do całkowitego stężęnia. Smacznego ;)