Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy sernik na zimno z jagodami i groszkiem ptysiowym idealny deser na wakacje.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326750
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12129
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17022
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326750
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12129
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17022
Składniki
Na dno tortownicy 24 cm wykładamy groszek ptysiowy. Galaretki przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Ser łączymy z jogurtem i cukrem, dokładnie mieszamy. Dzielimy na dwie części. Do jednej części masy serowej wylewamy tężejącą galaretkę pomarańczową. Wlewamy na groszek ptysiowy i chowamy do lodówki aż masa lekko stężeje. Nastęnie to samo robimy z zieloną galaretką i wlewamy na masę pomarańczową, ponownie chowamy do lodówki. Na koniec posypujemy jagodami i wlewamy galaretkę malinową. Chowamy do lodówki do całkowitego stężęnia. Smacznego ;)