Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3859
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414806
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2403
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3859
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414806
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2403
Składniki
Biały ser przetrzeć przez sito. Z mąki, margaryny i twarogu zagnieść ciasto. Rozwałkować je na placek grubości 1 cm. Owoce umyć, osuszyć, nacinając śliwki, wyjąć pestki. W miejsce pestek włożyć po kostce cukru. Ciasto pokroić na kwadraty o boku 8 cm. Na każdym kwadracie położyć śliwkę, zlepić nad nią ciasto tworząc kopertę. Ciastka ułożyć na suchej blaszce. Piec w 200°C na złoty kolor. Przed poda