Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie orzechów, delicji, pysznego kremu, truskawek, same pyszności :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 144
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 68
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 144
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 68
Składniki
Ciasto: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, orzechy, migdały wymieszane z mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 równe części i upiec w 180 °C przez 40 min.
Masa: Sok pomarańczowy zagotować z syropem różanym. Budynie zmiksować z wodą, żółtkami i mąką. Tak przygotowany budyń dodać do gotującego się soku. Do kostki margaryny dodawać po łyżce ostudzonego budyniu i zmiksować na jednolitą masę.
Na ciasto wyłożyć 1/3 masy, następnie delicje lekko namoczone w kawie, znowu 1/3 masy, ciasto, ostatnią część masy, na to pokrojone truskawki i zalać je galaretkami.