Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie orzechów, delicji, pysznego kremu, truskawek, same pyszności :)
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1946
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2283
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 202
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1946
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2283
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 202
Składniki
Ciasto: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, orzechy, migdały wymieszane z mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 równe części i upiec w 180 °C przez 40 min.
Masa: Sok pomarańczowy zagotować z syropem różanym. Budynie zmiksować z wodą, żółtkami i mąką. Tak przygotowany budyń dodać do gotującego się soku. Do kostki margaryny dodawać po łyżce ostudzonego budyniu i zmiksować na jednolitą masę.
Na ciasto wyłożyć 1/3 masy, następnie delicje lekko namoczone w kawie, znowu 1/3 masy, ciasto, ostatnią część masy, na to pokrojone truskawki i zalać je galaretkami.