Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknami zrobiło się bardzo mroźno, więc warto przygotować coś na rozgrzanie :) Najlepsza i bardzo prosta będzie korzenna szarlotka :) Kto chce kawałek? :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1256
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5779
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8813
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18380
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1256
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5779
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8813
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18380
Składniki
150 g mąki pszennej 100 g masła łyżeczka proszku do pieczenia 30 g cukru łyżeczka imbiru łyżeczka cynamonu 1 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 jajko 2 kg jabłek Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i podgrzewamy wraz z cynamonem. Do miski wkładamy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto. Wkładamy do lodówki na 15 minut i wycinamy dwa 16cm koła. Składamy w rancie, na dno kładziemy ciasto, następnie nakładamy rozpadnięte jabłka i przykrywamy kolejnym blatem. Na wierzch układamy paski z ciasta i pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Smacznego!