Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 342
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65154
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1109
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 342
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65154
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1109
Składniki
Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową. W garnuszku należy roztopić masło, zdjąć z palnika. Do gorącego wsypać pokruszoną czekoladę. Mieszać, aż powstanie sos czekoladowy. Jajka roztrzepać, dodać ekstrakt z wanilii, cukier i wymieszać. Dodać letni sos czekoladowy. Następnie wsypać mąkę przesianą z proszkiem, kakao i przyprawę do piernika. Wymieszać krótko, tylko do połączenia składników. Ciasto wylać do formy 20/25 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 160* 25 minut. Upieczone ciasto wyjąć i wystudzić. Wystudzone ciasto smarujemy powidłami śliwkowymi Składniki na krem zmiksować ze sobą. wykonanie polewy; Śmietankę należy podgrzać do momentu, aż pojawią się na powierzchni bąbelki, następnie wyłączyć i dodać pokruszoną czekoladę. Mieszać, aż powstanie gęsty jednolity sos.