Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, owocowe i pyyyszne :) Moim Chłopcom zdecydowanie posmakowało.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10949
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4872
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1001
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9421
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10949
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4872
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1001
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9421
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1401
Składniki
Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wody. Na dno tortownicy 24cm wkładamy blat biszkoptowy. Śmietankę bardzo dobrze schłodzić i ubić mikserem. Następnie dodać 1 tężejącą galaretkę i delikatnie, dokładnie wymieszać łyżką. Następnie masę wyłożyć na biszkopt i wstawić do lodówki aby masa nieco stężała. Rozmrożone truskawki zmiksować z drugą tężejącą galaretką na mus. Masę truskawkową wylać na masę śmietanową. Ciasto ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby obie masy zastygły. Smacznego!