Do góry

Desery Przepis na:

Kostka truskawkowa

Kostka truskawkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 1092

Dodano:

Odsłon: 4066

Lekkie, owocowe i pyyyszne :) Moim Chłopcom zdecydowanie posmakowało.

Składniki

  • ciemny biszkopt -u mnie gotowy blat biszkoptowy
  • 300ml śmietanki 36 %
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 350 g mrożonych truskawek
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kostka truskawkowa

Przygotowanie

  1. Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wody.

    Na dno tortownicy 24cm wkładamy blat biszkoptowy.

    Śmietankę bardzo dobrze schłodzić i ubić mikserem. Następnie dodać 1 tężejącą galaretkę i delikatnie, dokładnie wymieszać łyżką. Następnie masę wyłożyć na biszkopt i wstawić do lodówki aby masa nieco stężała.

    Rozmrożone truskawki zmiksować z drugą tężejącą galaretką na mus. Masę truskawkową wylać na masę śmietanową. Ciasto ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby obie masy zastygły.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń