Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, owocowe i pyyyszne :) Moim Chłopcom zdecydowanie posmakowało.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2906
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2906
Składniki
Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wody. Na dno tortownicy 24cm wkładamy blat biszkoptowy. Śmietankę bardzo dobrze schłodzić i ubić mikserem. Następnie dodać 1 tężejącą galaretkę i delikatnie, dokładnie wymieszać łyżką. Następnie masę wyłożyć na biszkopt i wstawić do lodówki aby masa nieco stężała. Rozmrożone truskawki zmiksować z drugą tężejącą galaretką na mus. Masę truskawkową wylać na masę śmietanową. Ciasto ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin aby obie masy zastygły. Smacznego!