Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Walentynkowe koszyczki,ciekawie wyglądaja i są bardzo smaczne. Świetnie nadają się też na tłusty czwartek. Serdecznie polecam:)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19251
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13041
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1687
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232124
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19251
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13041
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1687
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232124
Składniki
Ugotować budyń w 400ml mleka. Formę do muffinek wysmarować roztopionym masłem. Oddzielić 3 płaty ciasta filo od reszty.Pozostałe ciasto zapakować i dać dolodowki. Ciasto złożyć razem i podzielić na 4 części,w sumie wyjdzie 12 koszyczków. Każdą podłużną część jeszcze raz podzielić na 3 części( kwadraty) Plastry kwadratowe smarować cieńko masłem,kłaść w poprzek następny płat,posmarować i na wierzch pozostały również posmarować masłem. Wkładać tak przygotowane koszyczki do formy. Na spód dać łyżeczkę budyniu,łyżeczkę marmolady i zapiec w piekarniku na złoty kolor. Piec w 200st.góra-doł.
Letnie wyjąć na tacę wyłożoną ręcznikiem papierowym. Każdy koszyczek udekorować kiwi i kawałeczkami pomarańcza. Posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!