Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki fasolowe z cebulką"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Fasolę umyć, zalać dużą ilością wody. Odstawić na 12 godzin. Następnie wypłukać, zalać fasolę czystą, zimną wodą i gotować, aż będzie miękka. Pod koniec gotowania lekko posolić. Gotować jeszcze kilka minut. Odcedzić i odczekać, aż wystygnie. Czerstwą bułkę namoczyć w mleku.
Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę, mieszając, zrumienić na oleju. Bułkę odcisnąć z mleka. Fasolę, usmażoną cebulkę, bułkę zemleć w maszynce do mielenia mięsa.
Do masy fasolowej dodać jajka, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem i wyrobić. Formować kotleciki, obtaczać w tartej bułce, smażyć na złoty kolor z każdej strony.
Serwować na gorąco z warzywami ugotowanymi na parze (np. brokułami) albo na zimno na kromce razowca z ogórkiem kiszonym.Źródło: Twoje Imperium