Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 1278
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 92
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 169
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 1278
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 92
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 169
Składniki
Pora pokroić w ćwierćplasterki.
Umieścić na sicie i przelać gorącą wodą, a następnie zimną wodą.
Osączyć, przełożyć do salaterki.
Zielony groszek mrożony zalać w garnuszku gorącą wodą. Pozostawić na ok 10 minut.
Osaczyć na sicie i przełożyć do salaterki.
*
Obrane marchewki zetrzeć na tarce, na grubych oczkach.
Przełożyć do salaterki.
*
Obrane, pozbawione gniazd nasiennych jabłka zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Przełożyć do salaterki.
*
Wstępnie pomieszać.
Dodać posiekaną rzeżuchę, pieprz młotkowany z kolendrą, olej lniany, sól do smaku.
Sok z cytryny dodać w przypadku mało kwaśnych jabłek.
Wszystko wymieszać. Udekorować rzeżuchą. Gotowe. Można zajadać. Smacznego.