Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8186
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2803
Polecam.
Odsłon: 1420
Polecam.
Odsłon: 420
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8186
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2803
Polecam.
Odsłon: 1420
Polecam.
Odsłon: 420
Składniki
Pora pokroić w ćwierćplasterki.
Umieścić na sicie i przelać gorącą wodą, a następnie zimną wodą.
Osączyć, przełożyć do salaterki.
Zielony groszek mrożony zalać w garnuszku gorącą wodą. Pozostawić na ok 10 minut.
Osaczyć na sicie i przełożyć do salaterki.
*
Obrane marchewki zetrzeć na tarce, na grubych oczkach.
Przełożyć do salaterki.
*
Obrane, pozbawione gniazd nasiennych jabłka zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Przełożyć do salaterki.
*
Wstępnie pomieszać.
Dodać posiekaną rzeżuchę, pieprz młotkowany z kolendrą, olej lniany, sól do smaku.
Sok z cytryny dodać w przypadku mało kwaśnych jabłek.
Wszystko wymieszać. Udekorować rzeżuchą. Gotowe. Można zajadać. Smacznego.