Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 329
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1952
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3913
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3766
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 530
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 329
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1952
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3913
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3766
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 530
Składniki
Pora pokroić w ćwierćplasterki.
Umieścić na sicie i przelać gorącą wodą, a następnie zimną wodą.
Osączyć, przełożyć do salaterki.
Zielony groszek mrożony zalać w garnuszku gorącą wodą. Pozostawić na ok 10 minut.
Osaczyć na sicie i przełożyć do salaterki.
*
Obrane marchewki zetrzeć na tarce, na grubych oczkach.
Przełożyć do salaterki.
*
Obrane, pozbawione gniazd nasiennych jabłka zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Przełożyć do salaterki.
*
Wstępnie pomieszać.
Dodać posiekaną rzeżuchę, pieprz młotkowany z kolendrą, olej lniany, sól do smaku.
Sok z cytryny dodać w przypadku mało kwaśnych jabłek.
Wszystko wymieszać. Udekorować rzeżuchą. Gotowe. Można zajadać. Smacznego.