Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy i smaczny pomysł na kapustę włoską duszoną z suszonymi pomidorami i żurawiną. Pyszny dodatek do dań mięsnych. Potrawa może być serwowana jako wegetariańska wersja bigosu:)
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2218
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101812
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6226
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2218
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101812
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6226
Składniki
Kapustę włoską drobno szatkujemy usuwając głąb. Cebulę i czosnek /możemy użyć czosnku marynowanego z suszonymi pomidorami/ drobno siekamy. Pomidory suszone kroimy w paski. Jeśli suszona żurawina jest bardzo wysuszona możemy ją zalać wodą, pozostawić do napęcznienia 30 min i odsączyć. Na patelni rozgrzewamy olej z suszonych pomidorów. Wrzucamy cebulę i czosnek i podsmażamy 1-2 min. często mieszając. Dodajemy suszone pomidory i żurawinę i mieszając podsmażamy chwilkę. Na patelnię dodajemy posiekaną kapustę i mieszamy. Wlewamy gorący bulion i na małym ogniu dusimy do miękkości od czasu do czasu mieszając. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem jabłkowym. Jeśli lubimy słodkie smaki możemy dodać odrobinę cukru. Podajemy na gorąco.