Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3 dni, wtedy nabierają smaku.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1852
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1601
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2111
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1852
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1601
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1554
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2111
Składniki
Cebulę pokroić w pióra. W rondlu rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę. Dodać cukier i chwilę smażyć. Mieszając, dodać ocet, liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy. Chwilę dusić. Po kilkunastu minutach zdjąć z ognia, dodać gorczycę. Przygotowany sos wystudzić.
Wymoczone 2-3 godziny w mleku śledzie, osuszyć, pokroić na kawałki.
W słoiku układać warstwami śledzie i sos. Słoik zakręcić i odstawiać na 2-3 dni do lodówki.
Tak przygotowane śledzie mogą postać w lodówce nawet do 2 tygodni.