Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2582
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1129
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 233
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2582
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1129
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 233
Składniki
Margarynę posiekać nożem z mąką ,dodać sodę rozpuszczoną w mleku oraz resztę składników.
Ciasto zagnieść,podzielić na trzy części każdą z nich rozwałkować na wielkość formy i upiec w tem.200st.po 10 minut.Na ostatni placek wylewamy polewę orzechową.
plewa orzechowa;margarynę cukier i miód rozpuścić w garnku dodać orzechy i chwilę gotować ,wylać na placek.
KREM;Śmietane ubić z cukrem pudrem dodać serek waniliowy ,cukier waniliowy i sok z cytryny na koniec dodać żelatynę uprzednio roapuszczoną w cieplym mleku( około4łyżki mleka tak na oko)Poczekać aż krem trochę zgęstnieje...
Pierwszy placek posmarować dzemem i kremem,drugi tak samo i na wierzch placek orzechowy.........