Do góry

Desery Przepis na:

Krakersowiec mocno kawowy.

Krakersowiec mocno kawowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18052

Dodano:

Odsłon: 2202

Delikatne i rozpływające się w ustach ciacho i nie tylko na święta. Polecam bardzo:)

Składniki

  • krakersy mało solone około 3 paczki
  • mascarpone 2 op.
  • śmietanka 30% 2 op po 200ml
  • kawa rozpuszczalna 3 łyżki
  • cukier puder 4 łyżki
  • śmietan fix2op
  • wiórki lub starta czekolada do posypki
  • likier czekoladowy 50ml,lub więcej wg.uznania
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Krakersowiec mocno kawowy.

Przygotowanie

  1. Blaszkę 25/35wyłożyć folią aluminiową.
    Rozłożyć pierwszą warstwę krakersów.
    Kawę zalać minimalną ilością wrzątku i przykryć spodeczkiem.
    Osobno ubić śmietanki z dodatkiem cukru i śmietan-fixu.
    Dodać do serka mascarpone i zmiksować,dolać 50ml likieru czekoladowego.
    Krakersy wyłożyć na blaszce i smarować kremem do ich wykorzystania.
    Wierzch posmarować kremem i posypać wiórkami kokosowymi.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Bellapi 21 kwietnia 2017 Lubię takie ciacha. Przyznam szczerze że ciasta to moja pięta Achillesa :P ostatnio zrobiłam sernik z bezą, ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia :( Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń