Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam kolejną propozycję na budyniowe ciasteczka. Tym razem śmietankowo - czekoladowe kręciołki. Proste i szybkie w przygotowaniu :)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3839
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 266
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 356
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3839
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 266
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 356
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku i studzimy. Następnie przygotowujemy dwie miski i wszystkie składniki dzielimy na pół: Do każdej z mis dodajemy po 250 g mąki i 7 łyżek cukru. Do pierwszej dodajemy 1 łyżeczkę kakao i budyń czekoladowy, a do drugiej budyń śmietankowy.
Dalej do każdej z mis dodajemy po 1 jajku, 50 ml mleka i 100 g rozpuszczonego masła. Zagniatamy ciasta. Z każdego kawałka ciasta (śmietankowego i czekoladowego) odcinamy po kawałku i formujemy dwa ruloniki.
Ruloniki zakręcamy i łączymy na końcach. Uformowane kręciołki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 12 - 13 minut. Życzę smacznego! :)