Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny deser dla dorosłych.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5661
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 950
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35291
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5661
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 950
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 246
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35291
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Składniki
Wykonanie: Wyjąć z puszki plastry ananasa, odsączyć i namoczyć w alkoholu. W między czasie ubić jajka z 6 dag cukru pudru i wymieszać z mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w ½ szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym i stale mieszając połączyć z masą jajeczną. Masę przelać do rondelka i gotować na małym ogniu do zgęstnienia masy, po czym odstawić z ognia i nadal ubijając ostudzić. Następnie połączyć z ananasem razem z alkoholem i przełożyć do ozdobnych pucharków. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z resztą cukru pudru, ozdobić pucharki, przybrać ananasem i dobrze schłodzić.