Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny deser dla dorosłych.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2484
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3410
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1489
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2194
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2484
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3410
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1489
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2194
Składniki
Wykonanie: Wyjąć z puszki plastry ananasa, odsączyć i namoczyć w alkoholu. W między czasie ubić jajka z 6 dag cukru pudru i wymieszać z mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w ½ szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym i stale mieszając połączyć z masą jajeczną. Masę przelać do rondelka i gotować na małym ogniu do zgęstnienia masy, po czym odstawić z ognia i nadal ubijając ostudzić. Następnie połączyć z ananasem razem z alkoholem i przełożyć do ozdobnych pucharków. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z resztą cukru pudru, ozdobić pucharki, przybrać ananasem i dobrze schłodzić.