Delikatny deser dla dorosłych.
Krem ananasowy
Składniki
- Mleko 750 ml
- Jajo kurze 5 szt
- Mąka ziemniaczana 2 dag
- Cukier puder 10 dag
- Cukier wanilinowy 1 szt
- Wódka 2 łyżki
- śmietanka kremówka 250 ml
- 1 puszka ananasa
Składniki
- Mleko 750 ml
- Jajo kurze 5 szt
- Mąka ziemniaczana 2 dag
- Cukier puder 10 dag
- Cukier wanilinowy 1 szt
- Wódka 2 łyżki
- śmietanka kremówka 250 ml
- 1 puszka ananasa

Etapy przygotowania
Wykonanie: Wyjąć z puszki plastry ananasa, odsączyć i namoczyć w alkoholu. W między czasie ubić jajka z 6 dag cukru pudru i wymieszać z mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w ½ szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym i stale mieszając połączyć z masą jajeczną. Masę przelać do rondelka i gotować na małym ogniu do zgęstnienia masy, po czym odstawić z ognia i nadal ubijając ostudzić. Następnie połączyć z ananasem razem z alkoholem i przełożyć do ozdobnych pucharków. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z resztą cukru pudru, ozdobić pucharki, przybrać ananasem i dobrze schłodzić.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Pasuje na śniadanko.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 1136

Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 81

Masz ochotę zrobić domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest to trudny...
Odsłon: 10528
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Buliony
- Makaron
- Warzywa
- Fasolka
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Oregano
- Rozmaryn
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 4605
Ostatnio komentowane przepisy

Pasuje na śniadanko.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 1136

Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 81

Masz ochotę zrobić domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest to trudny...
Odsłon: 10528
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Buliony
- Makaron
- Warzywa
- Fasolka
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Oregano
- Rozmaryn
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 4605



Składniki
- Mleko 750 ml
- Jajo kurze 5 szt
- Mąka ziemniaczana 2 dag
- Cukier puder 10 dag
- Cukier wanilinowy 1 szt
- Wódka 2 łyżki
- śmietanka kremówka 250 ml
- 1 puszka ananasa
Wykonanie: Wyjąć z puszki plastry ananasa, odsączyć i namoczyć w alkoholu. W między czasie ubić jajka z 6 dag cukru pudru i wymieszać z mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w ½ szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym i stale mieszając połączyć z masą jajeczną. Masę przelać do rondelka i gotować na małym ogniu do zgęstnienia masy, po czym odstawić z ognia i nadal ubijając ostudzić. Następnie połączyć z ananasem razem z alkoholem i przełożyć do ozdobnych pucharków. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z resztą cukru pudru, ozdobić pucharki, przybrać ananasem i dobrze schłodzić.