Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, prosty w przygotowaniu krem budyniowo - chałwowy do ciast ,deserów itp. Polecam
mikser, garnek , miska, duża szklanka, łyżka,
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1453
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 509
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1453
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 509
Składniki
Krem budyniowo - chałwowy; Do większej szklanki wlać 1/2 szklanki mleka, wsypać budynie i dokładnie rozmieszać. Pozostałe mleko wlać do garnka i zagotować z obydwoma cukrami , do gotującego mleka wlać rozmieszany proszek budyniowy i gotować do zgęstnienia. Garnek z budyniem zdjąć z ognia i odłożyć do całkowitego wystygnięcia, co jakiś czas przemieszać. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę i porcjami dodawać do całkowicie wystygniętego, zimnego budyniu miksując do połączenia składników. Na koniec do masy dodać rozkruszoną na miał chałwę. ( może być z grudkami). Wymieszać i schłodzić w lodówce. Smacznego Rada; Pamiętajcie że budyń ma być całkowicie wystudzony.
Krem budyniowo - chałwowy gotowy.