Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser dla dzieci.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4960
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13421
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7543
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4960
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13421
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7543
Składniki
Wykonanie: Żółtka jaj utrzeć z cukrem i skórką cytrynową na puch. Białka ubić na sztywno, połączyć z rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody i wystudzoną żelatyną oraz utartymi żółtkami. Wymieszać bardzo delikatnie i przełożyć do ozdobnych pucharków na przemian z owocami. Tak przygotowany deser ozdobić dowolnie i wstawić do lodówki na co najmniej dwie godziny.