Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z gorzkiej czekolady podany z bitą śmietaną i malinami.
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 134
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7143
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 134
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7143
Składniki
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzić. Porcjami dolać oliwę i dobrze wymieszać.
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem. Gdy zbieleją, wlać rum i czekoladę z oliwą. Zmiksować. Następnie wymieszać z pianą ubitą z białek (z dodatkiem soli). Dodać drobno posiekane orzechy laskowe (uprażone i bez skórki). Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki.
Podawać z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Udekorować listkami mięty.