Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z gorzkiej czekolady podany z bitą śmietaną i malinami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11141
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11710
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1198
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11141
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11710
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1198
Składniki
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzić. Porcjami dolać oliwę i dobrze wymieszać.
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem. Gdy zbieleją, wlać rum i czekoladę z oliwą. Zmiksować. Następnie wymieszać z pianą ubitą z białek (z dodatkiem soli). Dodać drobno posiekane orzechy laskowe (uprażone i bez skórki). Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki.
Podawać z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Udekorować listkami mięty.