Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 491
Dodano: 28.11.2020
Odsłon: 358
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzić. Porcjami dolać oliwę i dobrze wymieszać.
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem. Gdy zbieleją, wlać rum i czekoladę z oliwą. Zmiksować. Następnie wymieszać z pianą ubitą z białek (z dodatkiem soli). Dodać drobno posiekane orzechy laskowe (uprażone i bez skórki). Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki.
Podawać z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Udekorować listkami mięty.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Dariusz-D 28 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Bajeczny krem...:-)0 Kto głosował? | Odpowiedz