Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z gorzkiej czekolady podany z bitą śmietaną i malinami.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4563
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1647
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 503
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4563
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1647
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 503
Składniki
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzić. Porcjami dolać oliwę i dobrze wymieszać.
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem. Gdy zbieleją, wlać rum i czekoladę z oliwą. Zmiksować. Następnie wymieszać z pianą ubitą z białek (z dodatkiem soli). Dodać drobno posiekane orzechy laskowe (uprażone i bez skórki). Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki.
Podawać z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Udekorować listkami mięty.