Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 905
Dodano: 03.02.2017
Odsłon: 3093
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Mąkę ziemniaczaną mieszam z 0,5 szklanki mleka.
Mieszam (tylko do połączenia składników) 2 jajka i 2 żółtka.
Pozostałe mleko gotujemy i mieszamy z rozrobioną mąką ziemniaczaną. Gdy powstanie gęsty budyń dodajemy masę jajeczną i dalej energicznie mieszając gotujemy ( na bardzo wolnym ogniu) , aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawiamy do wystygnięcia.
Gdy budyń wystygnie, w misie miksera umieszczamy masło i ucieramy na puszystą masę dodając jednocześnie startą na jarzynowej tarce czekoladę, następnie (cały czas ucierając na wysokich obrotach) dodajemy po łyżce przestudzonego budyniu. Na koniec dodajemy kakao i mieszamy do uzyskania jednolitego kremu.
Przepis wygląda strasznie :) i nie ukrywam, że za pierwszym razem zamiast kremu wyszło - sama nie wiem co. Ale później było już tylko lepiej :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)