Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny ( oczywiście w moim odczuciu ) krem czekoladowy. Z kawałkami czekolady i kakaem :). Pychota
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 309
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 79
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5085
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 354
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 251
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 309
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 79
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5085
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 354
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 251
Składniki
Mąkę ziemniaczaną mieszam z 0,5 szklanki mleka. Mieszam (tylko do połączenia składników) 2 jajka i 2 żółtka. Pozostałe mleko gotujemy i mieszamy z rozrobioną mąką ziemniaczaną. Gdy powstanie gęsty budyń dodajemy masę jajeczną i dalej energicznie mieszając gotujemy ( na bardzo wolnym ogniu) , aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawiamy do wystygnięcia. Gdy budyń wystygnie, w misie miksera umieszczamy masło i ucieramy na puszystą masę dodając jednocześnie startą na jarzynowej tarce czekoladę, następnie (cały czas ucierając na wysokich obrotach) dodajemy po łyżce przestudzonego budyniu. Na koniec dodajemy kakao i mieszamy do uzyskania jednolitego kremu. Przepis wygląda strasznie :) i nie ukrywam, że za pierwszym razem zamiast kremu wyszło - sama nie wiem co. Ale później było już tylko lepiej :)