Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny krem czekoladowy z musem owocowym serwowany w słoiczkach. Przepis pochodzi z 450. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 27
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20393
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 365
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 27
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20393
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 365
Składniki
Śmietankę podgrzać. Dorzucić połamaną czekoladę. Roztopić.
Żółtka utrzeć z cukrem. Stopniowo dolać śmietankę z czekoladą cały czas miksując. Miskę umieścić na garnku z wrzątkiem i ubijać jeszcze przez chwilę. Mus przełożyć do słoiczków i odstawić do wystudzenia.
Maliny z cukrem podgrzać w garnku. Gdy się rozpadną przetrzeć przez gęste sitko. Wystudzić i nałożyć na krem czekoladowy. Następnie lekko schłodzić w lodówce.
Udekorować plasterkami truskawek i listkami mięty.