Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny krem czekoladowy z musem owocowym serwowany w słoiczkach. Przepis pochodzi z 450. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1818
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 510
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 24
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1818
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 510
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 24
Składniki
Śmietankę podgrzać. Dorzucić połamaną czekoladę. Roztopić.
Żółtka utrzeć z cukrem. Stopniowo dolać śmietankę z czekoladą cały czas miksując. Miskę umieścić na garnku z wrzątkiem i ubijać jeszcze przez chwilę. Mus przełożyć do słoiczków i odstawić do wystudzenia.
Maliny z cukrem podgrzać w garnku. Gdy się rozpadną przetrzeć przez gęste sitko. Wystudzić i nałożyć na krem czekoladowy. Następnie lekko schłodzić w lodówce.
Udekorować plasterkami truskawek i listkami mięty.