Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny krem czekoladowy z musem owocowym serwowany w słoiczkach. Przepis pochodzi z 450. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 300
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 129
Polecam.
Odsłon: 170
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2985
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2828
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 300
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 129
Polecam.
Odsłon: 170
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 2985
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2828
Składniki
Śmietankę podgrzać. Dorzucić połamaną czekoladę. Roztopić.
Żółtka utrzeć z cukrem. Stopniowo dolać śmietankę z czekoladą cały czas miksując. Miskę umieścić na garnku z wrzątkiem i ubijać jeszcze przez chwilę. Mus przełożyć do słoiczków i odstawić do wystudzenia.
Maliny z cukrem podgrzać w garnku. Gdy się rozpadną przetrzeć przez gęste sitko. Wystudzić i nałożyć na krem czekoladowy. Następnie lekko schłodzić w lodówce.
Udekorować plasterkami truskawek i listkami mięty.