Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem karpatkowy, wbrew nazwie nie tylko do karpatki.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1635
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1406
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1431
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1530
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1635
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1406
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1431
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1530
Składniki
Połowę mleka zagotowałem, w drugiej połowie rozprowadziłem budyń z cukrami i 2 łyżkami mąki. Mieszankę wlałem do gotującego się mleka i nadal gotowałem ciągle mieszając.
Masło ubiłem na puszystą masę aż zrobiło się białe, powoli dodawałem ostudzoną masę budyniową
Jeżeli krem ma być czekoladowy, zamiast budyniu waniliowego daję czekoladowy, a do masy dodaję 1 łyżkę kakao.
Przemycamy zdrowie: Do masy można dodać odrobinę płatków owsianych. Do kremu czekoladowego nadaje się ostropest lub otręby. W niewielkich ilościach!