Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem karpatkowy, wbrew nazwie nie tylko do karpatki.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27368
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Połowę mleka zagotowałem, w drugiej połowie rozprowadziłem budyń z cukrami i 2 łyżkami mąki. Mieszankę wlałem do gotującego się mleka i nadal gotowałem ciągle mieszając.
Masło ubiłem na puszystą masę aż zrobiło się białe, powoli dodawałem ostudzoną masę budyniową
Jeżeli krem ma być czekoladowy, zamiast budyniu waniliowego daję czekoladowy, a do masy dodaję 1 łyżkę kakao.
Przemycamy zdrowie: Do masy można dodać odrobinę płatków owsianych. Do kremu czekoladowego nadaje się ostropest lub otręby. W niewielkich ilościach!