Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, pyszny, krem, na bazie kremówki i serka mascarpone. Bez dodatku żelatyny. Idealny jako deser, przełożenie tortu lub dodatek do mrożonej kawy.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4585
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10010
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4585
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Składniki
Rozpuszczamy kawę w łyżce gorącej, przegotowanej wody. Odstawiamy do przestygnięcia.
Serek mascarpone, cukier puder oraz rozpuszczoną kawę, umieszczamy w jednym naczyniu. Miksujemy, do momentu połączenia się składników.
Do uzyskanej masy wlewamy śmietanę. Ponownie miksujemy, aż masa będzie jednolita o kremowej, gęstej konsystencji.
Dla uzyskania ładnie prezentujacego się deseru – nakładamy krem do pucharków, za pomoca rękawa do zdobienia, z końcówką typu : ‘zamknieta gwiazda’. Gotowy krem przechowujemy w lodówce!