Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, pyszny, krem, na bazie kremówki i serka mascarpone. Bez dodatku żelatyny. Idealny jako deser, przełożenie tortu lub dodatek do mrożonej kawy.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 99
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 843
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2168
Królowa grilla :)
Odsłon: 1436
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 99
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 843
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2168
Królowa grilla :)
Odsłon: 1436
Składniki
Rozpuszczamy kawę w łyżce gorącej, przegotowanej wody. Odstawiamy do przestygnięcia.
Serek mascarpone, cukier puder oraz rozpuszczoną kawę, umieszczamy w jednym naczyniu. Miksujemy, do momentu połączenia się składników.
Do uzyskanej masy wlewamy śmietanę. Ponownie miksujemy, aż masa będzie jednolita o kremowej, gęstej konsystencji.
Dla uzyskania ładnie prezentujacego się deseru – nakładamy krem do pucharków, za pomoca rękawa do zdobienia, z końcówką typu : ‘zamknieta gwiazda’. Gotowy krem przechowujemy w lodówce!