Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybki krem maślany z mascarpone, oraz porady jak uratować zważony krem.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 192
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22432
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 192
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22432
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Składniki
Przy kremach maślanych bardzo ważne jest by wszystkie składniki miały tę samą temperaturę. Jeżeli do ciepłego masła dodamy zimne mascarpone, krem najprawdopodobniej się zważy. Masło i ser należy wyjąć wcześniej z lodówki i pozostawić by podgrzały się do temperatury otoczenia.
Masło z cukrem ucierałem do białości. (Nie radzę zastępować pudru zwykłym cukrem, cukier za długo się rozpuszcza). Następnie dodawałem do masy mascarpone w kilku partiach i ucierałem.
Gdyby zdarzyło się, że krem jednak się zważył, nie ma co załamywać rąk. Najłatwiej podgrzać go delikatnie! na parze, i ponownie ubić. Powinien bez problemu odzyskać konsystencję.
Krem idealnie nadaje się do ciast, tortów i rolady.