Do góry

Desery Przepis na:

Krem Michałek

Krem Michałek

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 606

Dodano:

Odsłon: 1325

Dziś przepis na jeden z moich ulubionych kremów. Sprawdza się zarówno przy tortach jak i przy ciastach. Szybki w wykonaniu a jego smak bezcenny :).

Składniki

  • 750 ml śmietany kremówki ( u mnie zawsze Piątnica 36%)
  • 3 wafelki Grześki ( bez czekolady)
  • 15 cukierków Michałków (białych)
  • 2 białe czekolady
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukierki i wafelki drobno pokruszyć.
    Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej.
    W misce miksera ubijamy na sztywno śmietanę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy przestudzoną czekoladę (cały czas ubijając). Następnie dodajemy pokruszone cukierki i batony i delikatnie mieszamy. KREM GOTOWY :). Szybko sprawnie i smacznie :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń