Do góry

Desery Przepis na:

Krem z Rafaello i białymi brzoskwiniami

Krem z Rafaello i białymi brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 289 Ocena: 5521

Dodano:

Odsłon: 1467

Niedawno zorganizowalam White Dinner, wszystkie potrawy mialy byc biale, jednym z deserów byl krem z Rafaello i bialymi brzoskwiniami marynowanymi w likierze brzoskwiniowym ...

Składniki

  • 600 g twarogu 20%
  • 200 ml śmietany
  • 2 paczki cukru waniliowego
  • 50 g cukru (opcjonalnie)
  • 1 opakowanie Rafaello
  • 4 białe brzoskwinie (lub inne owoce)
  • 4 łyżki likieru brzoskwiniowego
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Smietane ubic z cukrem waniliowym, twarozek ewentualnie poslodzic, jesli chcemy krem bardziej slodki.
    Rafaello pokruszyc, zostawic kilka calych do dekoracji.
    Smietane zmieszac z twarozkiem, dodac pokruszone Rafaello.
    Brzoskwinie pokroic w kostke, zmieszac z likierem i poczekac, aby naciagnely. (Uzylam brzoskwin, które przechowuje w likierze)

  2. Nalozyc brzoskwinie do pucharków, nastepnie krem i ozdobic kulka Rafaello.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń