Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na herbatnikach z pysznym kremem budyniowo-śmietanowym
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 746
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424888
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10673
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336953
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 746
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424888
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10673
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336953
Składniki
Mleko zagotuj. Żółtka utrzyj z cukrami na jasną i puszystą masę (ok. 5 min). Dodaj mąkę ziemniaczaną oraz budyń i zmiksuj. Nie przestając miksować, wlej wrzące mleko. Przelej całość do garnka i zagotuj na małym ogniu do powstania bąbli powietrza (ok. 5 min), cały czas mieszając. Odstaw budyń do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło zmiksuj na puszystą masę. Cały czas miksując dodaj stopniowo zimny budyń. W osobnej misce ubij zimną śmietankę na sztywny krem. Dodają ją do masy budyniowej, mieszając szpatułką. Na dnie blaszki ułóż warstwę herbatników i wyłóż cały krem, wyrównaj. Na masę wyłóż kolejną warstwę herbatników. Gotowe ciasto przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 90 min. Przed podaniem posyp ciasto cukrem pudrem, smacznego!