Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14572
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19637
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14572
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19637
Składniki
Z masła,cukru,jajek,proszku i przesianej mąki zagnieśc ciasto. Rozwałkowac,przełożyc do wysmarowanej tłuszczem blachy (20x25 cm). Z proszku budyniowego i mleka ugotowac budyń (musi byc gęsty). Lekko przestudzic, następnie masę wyłożyc na ciasto. Jeżeli będą grudki proszę się nie przejmowac, masa wyrówna się podczas pieczenia.
Zrobic masę kokosową: masło rozpuścic, białka ubic na sztywno z cukrem. Połączyc z zółtkami, przestudzonym masłem i wiórkami kokosowymi. Wyłożyc na masę budyniową.
Ciasto wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Piec 40-45 minut. Smacznego :)