Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 417
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6803
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242299
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 417
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6803
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242299
Składniki
Z masła,cukru,jajek,proszku i przesianej mąki zagnieśc ciasto. Rozwałkowac,przełożyc do wysmarowanej tłuszczem blachy (20x25 cm). Z proszku budyniowego i mleka ugotowac budyń (musi byc gęsty). Lekko przestudzic, następnie masę wyłożyc na ciasto. Jeżeli będą grudki proszę się nie przejmowac, masa wyrówna się podczas pieczenia.
Zrobic masę kokosową: masło rozpuścic, białka ubic na sztywno z cukrem. Połączyc z zółtkami, przestudzonym masłem i wiórkami kokosowymi. Wyłożyc na masę budyniową.
Ciasto wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Piec 40-45 minut. Smacznego :)