Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 650
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1598
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27810
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 650
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1598
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27810
Składniki
Z masła,cukru,jajek,proszku i przesianej mąki zagnieśc ciasto. Rozwałkowac,przełożyc do wysmarowanej tłuszczem blachy (20x25 cm). Z proszku budyniowego i mleka ugotowac budyń (musi byc gęsty). Lekko przestudzic, następnie masę wyłożyc na ciasto. Jeżeli będą grudki proszę się nie przejmowac, masa wyrówna się podczas pieczenia.
Zrobic masę kokosową: masło rozpuścic, białka ubic na sztywno z cukrem. Połączyc z zółtkami, przestudzonym masłem i wiórkami kokosowymi. Wyłożyc na masę budyniową.
Ciasto wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Piec 40-45 minut. Smacznego :)