Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i po prostu smaczny ))
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Jagody rozdrobnić.
Żółtka , cukier puder i cukier waniliowy miksować nad parą w tak zwanej kąpieli wodnej, aż do uzyskania podwójnej ilości gęstej masy.Połowę masy przelać do drugiego naczynia i wlać rozdrobnione jagody, wymieszać.
3 płaskie łyżeczki żelatyny rozpuścić w niewielkiej ilości wody i płynną wlać do masy jagodowej. Dobrze wymieszać, aby nie powstały grudki. Przelać do pucharków i wstawić do lodówki, aby masa zatężała.
2 łyżeczki żelatyny rozpuścić też w niewielkiej ilości wody i dodać do masy żółtkowej, dobrze wymieszać i nałożyć na zatężaną masę jagodową. Przybrać wg uznania. SMACZNEGO!