Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i po prostu smaczny ))
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Jagody rozdrobnić.
Żółtka , cukier puder i cukier waniliowy miksować nad parą w tak zwanej kąpieli wodnej, aż do uzyskania podwójnej ilości gęstej masy.Połowę masy przelać do drugiego naczynia i wlać rozdrobnione jagody, wymieszać.
3 płaskie łyżeczki żelatyny rozpuścić w niewielkiej ilości wody i płynną wlać do masy jagodowej. Dobrze wymieszać, aby nie powstały grudki. Przelać do pucharków i wstawić do lodówki, aby masa zatężała.
2 łyżeczki żelatyny rozpuścić też w niewielkiej ilości wody i dodać do masy żółtkowej, dobrze wymieszać i nałożyć na zatężaną masę jagodową. Przybrać wg uznania. SMACZNEGO!