Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na rozpoczęcie nowego roku na blogu proponuję lekki kremowy serniczek, bez żadnych zbędnych dodatków. Przepis na tortownicę o średnicy 22cm…
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8519
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2991
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8519
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2991
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy pianę.
Do sera dodajemy ucierając dodajemy żółtka, miękkie masło, cukier, mleko, proszek budyniowy i mąkę. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę.
Tortownicę 22cm wykładamy herbatnikami; wylewamy masę serową. Pieczemy ok 60 minut w 165st. Zostawiamy do wystudzenia w uchylonym piekarniku. Posypujemy cukrem pudrem…