Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny sernik wpada na bloga! Tym razem delikatny, wilgotny pachnący cytryną! Ten sernik wychodzi idealnie płaski i nie opada.
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 469
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41188
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 469
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41188
Składniki
Twaróg, mascarpone, jogurty i cukier umieścić w malakserze i dokładnie zblendować na gładką, jednolitą masę. Przelać do misy miksera. Dodać startą skórkę z 1 cytryny oraz wyciśnięty sok. Cały czas miksować na najwolniejszych obrotach. Następnie dodajemy 4 łyżki mąki i dalej bardzo delikatnie ucieramy, tak, aby nie napowietrzyć masy. Gdy wszystkie składniki będą wymieszane dodajemy po 1 jaju.
Dno blaszki (25x25cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć warstwę herbatników. Na to wyłożyć masę serową. Piec ok. 60 min w 160oC. Po godzinie wierzch ciasta polać śmietanką wymieszaną z cukrem. Piec jeszcze 20 minut. Studzić w uchylonym piekarniku. Sernik najlepiej smakuje kolejnego dnia, po wychłodzeniu. Dekorujemy wiśniami lub innymi ulubionymi owocami.