Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie,rozpływa się w ustach.....
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3758
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 933
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 229
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34213
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 561
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3758
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 933
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 229
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34213
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 561
Składniki
Wykonanie: Ciasto miodowe: Mąkę przesiać z sodą,dodać margarynę,posiekać nożem,dodać cukier,jajko,miód i wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na 20 minut,następnie ciasto podzielić na 2 części i upiec 2 placki. Każdy placek piec około 20 minut Ciasto biszkoptowe: Jajka ubijamy z cukrem,budynie wsypujemy do szklanki i dopełniamy mąką i proszkiem , dodajemy do masy jajecznej .Delikatnie mieszamy ,pieczemy w takiej samej blaszce jak poprzednie placki. Krem: -1/2 litra mleka -1/2 szklanki cukru -1 cukier waniliowy -1 kostka masła lub margaryny Wymienione składniki zagotować.Następnie: 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 1,5 łyżki mąki pszennej rozprowadzić w 1/4 szklanki mleka i wlać na gotujące się mleko z cukrem i masłem.Zagotować,ciepłym kremem przekładać placki w następującej kolejności: -placek miodowy -krem -biszkopt -krem -placek miodowy -polewa czekoladowa(125 ml śmietanki 30% i tabliczka mlecznej lub gorzkiej czekolady)