Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne ciasto krówka, tym razem na biszkopcie miodowo - kakaowym, z masą śmietanową, krakersami i masą kajmakową.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 885
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4516
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1130
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 506
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3776
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 885
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4516
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1130
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 506
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3776
Składniki
Ubić białka na sztywno. Do ubitych białek stopniowo dodawać po 1 żółtku, ciągle miksując. Następnie dodać cukier, potem przesiane przez sito obie mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać kakao i miód, wymieszać, aż do połączenia składników. Blaszkę nasmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Wylać ciasto i piec w temperaturze 170 stopni przez ok. 30-35minut (do tak zwanego "suchego patyczka"). Ostudzić i nasączyć zimną kawą.
Śmietankę ubijać przez chwilę, następnie dodać cukier puder i zagęstnik. Ubijać do momentu aż masa będzie ścisła. Wyłożyć masę na biszkopt. Na masie ułożyć krakersy - jeden obok drugiego. Na krakersy wyłożyć masę kajmakową i posypać wiórkami kokosowymi lub posiekanymi orzechami włoskimi lub płatkami migdałowymi. Wstawić na kilka godzin do lodówki.