Pyszne, szybkie kruche ciasteczka.
Kruche ciasteczka
Składniki
- 250 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 100 g prawdziwego masła 82%
- 120 g cukru
- łyżeczka cukru waniliowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki
- 250 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 100 g prawdziwego masła 82%
- 120 g cukru
- łyżeczka cukru waniliowego
- łyżeczka proszku do pieczenia

Etapy przygotowania
szystkie składniki zagnieść razem na gładkie, elastyczne ciasto.
Gotowe ciasto rozwałkować na około 0,7 mm i wykrawać dowolne wzory.
W między czasie piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Ciastka przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piec je przez około 8 minut bądź do lekkiego zezłocenia się.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 307

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 117

Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 83
Ostatnio komentowane przepisy

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 307

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 117

Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 83



Składniki
- 250 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 100 g prawdziwego masła 82%
- 120 g cukru
- łyżeczka cukru waniliowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
szystkie składniki zagnieść razem na gładkie, elastyczne ciasto.
Gotowe ciasto rozwałkować na około 0,7 mm i wykrawać dowolne wzory.
W między czasie piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Ciastka przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piec je przez około 8 minut bądź do lekkiego zezłocenia się.