Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne ciacha do kawy. Z polewą czekoladową i orzechami smakują wyśmienicie. Serdecznie polecam.
Obydwie mąki i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać cukier, żółtka i ekstrakt waniliowy. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szybko zagnieść ciasto. Uformować wałek. Dać do woreczka foliowego. Umieścić w zamrażarce na pół godziny. Po tym czasie rozwałkować na kilka milimetrów. Foremką wykrawać dowolne kształty, u mnie ciasta są okrągłe.
Ciastka piec w foremce wyłożonej papierem do pieczenia około 10 minut w 180 st. C.
Po wystudzeniu posmarować polewą z rozpuszczonej białej czekolady.
Każde ciasto posypać zmielonymi orzechami. Należy to zrobić dość szybko, zanim polewa zastygnie. Orzechy muszą się przecież do niej przykleić.
Lubicie gulasze do kasz czy ziemniaków ? zostawię państwu dokładny przepis na...
Odsłon: 76
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 187
Pyszne udka kurczaka w pomidorach i porach, aromatyczny smak!
Odsłon: 85
Lubicie gulasze do kasz czy ziemniaków ? zostawię państwu dokładny przepis na...
Odsłon: 76
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 187
Pyszne udka kurczaka w pomidorach i porach, aromatyczny smak!
Odsłon: 85
Składniki
Obydwie mąki i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać cukier, żółtka i ekstrakt waniliowy. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szybko zagnieść ciasto. Uformować wałek. Dać do woreczka foliowego. Umieścić w zamrażarce na pół godziny. Po tym czasie rozwałkować na kilka milimetrów. Foremką wykrawać dowolne kształty, u mnie ciasta są okrągłe. Ciastka piec w foremce wyłożonej papierem do pieczenia około 10 minut w 180 st. C. Po wystudzeniu posmarować polewą z rozpuszczonej białej czekolady. Każde ciasto posypać zmielonymi orzechami. Należy to zrobić dość szybko, zanim polewa zastygnie. Orzechy muszą się przecież do niej przykleić.
Przepisy Desery
Desery
Sernik krówkowy
Desery
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Desery
Ciasto- czekoladowiec
Desery
Sernik warzony
Sernik krówkowy
Cechą charakterystyczną sernika krówkowego jest jego bogata, jedwabista konsy...
Odsłon: 473
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Papierówkowa szarlotka pachnie i smakuje wybornie, nie da się poprzestać na j...
Odsłon: 652