Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne ciacha do kawy. Z polewą czekoladową i orzechami smakują wyśmienicie. Serdecznie polecam.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15247
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15247
Składniki
Obydwie mąki i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać cukier, żółtka i ekstrakt waniliowy. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szybko zagnieść ciasto. Uformować wałek. Dać do woreczka foliowego. Umieścić w zamrażarce na pół godziny. Po tym czasie rozwałkować na kilka milimetrów. Foremką wykrawać dowolne kształty, u mnie ciasta są okrągłe. Ciastka piec w foremce wyłożonej papierem do pieczenia około 10 minut w 180 st. C. Po wystudzeniu posmarować polewą z rozpuszczonej białej czekolady. Każde ciasto posypać zmielonymi orzechami. Należy to zrobić dość szybko, zanim polewa zastygnie. Orzechy muszą się przecież do niej przykleić.