Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne ciacha do kawy. Z polewą czekoladową i orzechami smakują wyśmienicie. Serdecznie polecam.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 43
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 12
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 28
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 303
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2526
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 43
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 12
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 28
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 303
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2526
Składniki
Obydwie mąki i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać cukier, żółtka i ekstrakt waniliowy. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szybko zagnieść ciasto. Uformować wałek. Dać do woreczka foliowego. Umieścić w zamrażarce na pół godziny. Po tym czasie rozwałkować na kilka milimetrów. Foremką wykrawać dowolne kształty, u mnie ciasta są okrągłe. Ciastka piec w foremce wyłożonej papierem do pieczenia około 10 minut w 180 st. C. Po wystudzeniu posmarować polewą z rozpuszczonej białej czekolady. Każde ciasto posypać zmielonymi orzechami. Należy to zrobić dość szybko, zanim polewa zastygnie. Orzechy muszą się przecież do niej przykleić.