Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle kruche małe co nieco dla wielbicieli kokosu. Moja mała, prywatna podróż sentymentalna do foremek, którymi, będąc dzieckiem, wycinałam ciasteczka z moją Mamą. :)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 244
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 244
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
Mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, wiórki kokosowe i sól wymieszać. Dodać drobno pokrojone masło, posiekać i rozetrzeć w dłoniach, aby tłuszcz miał jak najmniejsze cząstki. Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Włożyć je na ok. 30 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkowywać na grubość 3-4 mm i wycinać ciasteczka. Piec na złoty kolor w temperaturze ok. 150 stopni, termoobieg 5-6 minut. Zostawić na blaszcze do wystygnięcia.
Ciasteczka są delikatne i kruchutkie. Smacznego. :)