Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle kruche małe co nieco dla wielbicieli kokosu. Moja mała, prywatna podróż sentymentalna do foremek, którymi, będąc dzieckiem, wycinałam ciasteczka z moją Mamą. :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4193
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 327
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 813
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3672
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 751
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4193
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 327
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 813
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3672
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 751
Składniki
Mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, wiórki kokosowe i sól wymieszać. Dodać drobno pokrojone masło, posiekać i rozetrzeć w dłoniach, aby tłuszcz miał jak najmniejsze cząstki. Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Włożyć je na ok. 30 minut do lodówki.
Ciasto rozwałkowywać na grubość 3-4 mm i wycinać ciasteczka. Piec na złoty kolor w temperaturze ok. 150 stopni, termoobieg 5-6 minut. Zostawić na blaszcze do wystygnięcia.
Ciasteczka są delikatne i kruchutkie. Smacznego. :)