Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z czekoladą to prawdziwa definicja domowego wypieku. Idealne do popołudniowej kawy oraz gorącego kakao. Są maślane, delikatne i pełne słodkich kawałków czekolady.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1652
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 958
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1652
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 958
Składniki
Masło wyciągnij z lodówki około godzinę przed pieczeniem i pokrój je na mniejsze kawałki.
Czekoladę posiekaj nożem na drobne kawałki lub kosteczki. Możesz też użyć gotowych dropsów czekoladowych, jeśli chcesz uzyskać równomierne kawałki.
Masło zmiksuj z cukrami na jednolitą masę. Dodaj jajka i mąkę pszenną. Wyrób gładkie ciasto. Na koniec wmieszaj czekoladę, zostawiając łyżeczkę na później. Dobrze zagnieć ciasto, aby równomiernie ją rozprowadzić w masie.
Z ciasta odrywaj małe porcje, formuj równej wielkości kulki i lekko je spłaszczaj w dłoni. Układaj ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając odstępy. Na wierzch wyłóż jeszcze po kilka kawałków czekolady, wciskając je w ciasto.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 12-15 minut.