Do góry

Desery Przepis na:

kruche ciasteczka z dżemem

kruche ciasteczka z dżemem

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 18

Dodano:

Odsłon: 1719

Kruche ciasteczka maślane z domowym dżemem porzeczkowym – pyszne i proste! Przepis skopiowany ciastkożercy

Składniki

  • 250 g mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku
  • 100 g masła
  • aromat waniliowy
  • 2 jajka
  • +dżem i cukier puder
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, kroimy na małe kawałeczki i odstawiamy, żeby zmiękło.

  2. Suche składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy masło i jajka. Zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Ciasto powinno mieć konsystencję plasteliny

  3. Ciasto wałkujemy na grubość kilku milimetrów, wykrawamy ciasteczka i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W połowie ciasteczek wycinamy mniejsze serduszka w środku.

  4. Pieczemy około 5-7 minut w temperaturze 180 stopni.

  5. Na przestudzone ciasteczka nakładamy dżem i przykrywamy ciastkiem z dziurką.Gotowe ciasteczka dekorujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń