Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z dżemem truskawkowym
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8752
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8752
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem, dodać pokrojone w mniejsze kawałki masło, posiekać razem. Dodać żółtko, na koniec dodać śmietanę lub jogurt i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok 1 godz. Po tym czasie ciasto rozwałkować pokroić w paski, nie za długie (ok 5x7cm) Na każdym nałożyć nie całą łyżeczkę dżemu i zwinąć w rulonik. Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (łączeniem do dołu) i posmarować białkiem. Piec w temperaturze 190st.ok 20 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem