Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z dżemem truskawkowym
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117079
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8050
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1666
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1339
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117079
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8050
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3018
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1666
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1339
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem, dodać pokrojone w mniejsze kawałki masło, posiekać razem. Dodać żółtko, na koniec dodać śmietanę lub jogurt i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok 1 godz. Po tym czasie ciasto rozwałkować pokroić w paski, nie za długie (ok 5x7cm) Na każdym nałożyć nie całą łyżeczkę dżemu i zwinąć w rulonik. Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (łączeniem do dołu) i posmarować białkiem. Piec w temperaturze 190st.ok 20 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem